Veterinaire Inkoop Groep

Samen inkoop eenvoudiger maken

Zelfstandige dierenartspraktijken bundelen hun krachten in de VIG. Samen veterinaire en farmaceutische producten inkopen, levert veel meer op dan lagere prijzen. Met 111 aangesloten praktijken waarborgen we een professioneel inkoopproces en zijn we een serieuze gesprekspartner voor leveranciers en farmaceutische bedrijven.

De voordelen van de VIG gaan verder, want centrale gezamenlijke inkoop is ook veel eenvoudiger en kost aanzienlijk minder tijd. Die besteden zelfstandige praktijkhouders liever aan hun klanten. Maar de VIG doet meer. We zorgen dat onze leden kennis en ervaring kunnen delen en verzorgen nascholing. Op die manier staan we samen sterker!

Zo krijg jij het grootste voordeel:

Betere inkoopcondities en scherpere prijzen

Behoud van zelfstandigheid en ondernemerschap

Centrale afspraken met leveranciers en farmaceuten

Een sterke marktpositie voor meer voordeel

Minder overhead en lagere kosten

100% focus op je vakmanschap en je praktijk

Word nu lid en profiteer!

Sluit je nu aan bij 111 andere zelfstandige dierenartspraktijken en profiteer van alle voordelen die gezamenlijke inkoop ook jou biedt.

Ons bestuur

Heb je vragen? Laat het ons dan vooral weten.

Sjoerd van der Wardt
Secretaris
DK De Wetering
020-6221884
Joost van der Veer
Financiën
DK Den Dolder
030-2282211
Pepijn Heuperman
Voorzitter
Animal Care
0341-351235

Onze geschiedenis

De VIG is in 2016 opgericht door Pepijn Heuperman, Joost van der Veer en Eric Oetelmans. Zij zagen de voordelen van samenwerking op het vlak van inkoop. Dit was het startpunt voor een eigen inkoopgroep voor zelfstandige dierenartspraktijken. Het idee sloeg aan en de VIG is inmiddels van drie naar 111 leden gegroeid.

De laatste jaren is de VIG verder geprofessionaliseerd. Bestaande en nieuwe leden kunnen daarvan blijven profiteren. Naast centrale inkoop tegen goede condities zijn er ook andere voordelen voor eigenaren van zelfstandige praktijken. Ze zijn bijvoorbeeld minder tijd kwijt aan randzaken en concentreren zich 100 procent op hun praktijk en klanten. De VIG blijft in ontwikkeling om leden zo goed mogelijk te helpen. De VIG Academy voor kennisuitwisseling en nascholing is hiervan een goed voorbeeld.